06 12 77 44 45    info@schoolvoorascensie.nl

In gesprek met Irene Verweij

Kun je wat meer vertellen over jezelf?

Als kind van 7 droomde ik dat ik nog een flink aantal levens zou incarneren op aarde. In paniek ging ik naar mijn ouders toe – die christelijk gereformeerd zijn – en zei huilend dat ik niet nog zoveel levens op aarde wilde terugkomen. Hoewel ik nog in Sinterklaas geloofde, wist ik dat zij niet de waarheid spraken, toen ze mij troostend zeiden dat ik niet nogmaals op aarde zou komen, maar na mijn dood heerlijk naar de hemel zou gaan.
Ook ervaarde ik als kind regelmatig momenten waarop ik even 'wakker' werd uit de aardse droom. Ik kon dan kijken naar de kinderen waar ik op dat moment meee speelde en me vol verwondering afvragen wat ik hier deed. Ik was me in mijn jonge jeugd regelmatig gewaar van mijn bewustzijn achter mijzelf. Het duurde lang voordat ik deze intense ervaringen begreep en er woorden aan kon geven.

Deze gebeurtenissen hebben evoor gezorgd dat ik als begin twintiger met mijn zoektocht naar de grote vragen van het leven begon. Ik zocht naar antwoorden in de theologie, oosterse en westerse filosofie, psychologie en uiteindelijk in de spiritualiteit. Na jarenlang in een eigen psychologie praktijk gewerkt te hebben, besefte ik - weer na een heldere droom- , dat het roer om moest. Ik mocht mij echt gaan bezighouden waarom ik dit keer hier op aarde gekomen ben. Ik startte de School voor Lichtwerkers (www.lightworker-academy.nl) en kwam terecht op het pad van ascensie.

Wat is je achtergrond?
Mijn achtergrond is breed: zowel vanuit de psychologie als de (voornamelijk) oosterse filosofie. Ik begeleid ruim vijftien jaar mensen op hun levenspad. Als psychosociaal therapeut heb ik jarenlang met mensen in individuele en relatiesessies gewerkt. Als zenleraar geef ik zen-meditatielessen. Bij de Lightworker Academy begeleid ik deelnemers in de jaartrainingen. Regelmatig geef ik workshops over spirituele onderwerpen. Ten aanzien van de praktische weg van ascensie hebben vooral Vera Helleman, Joshua Stone en Tim Whild mij geïnspireerd. Ik weet dat ik in dit leven deel uit maak van een groep getrainde zielen die meehelpen bij de ascensie van de mensheid. Ik laat mij leiden door mijn intuïtie en ben steeds weer (aangenaam) verrast hoe mijn leven zich ontvouwt.

Waarom ben je een School voor Ascensie gestart?
Alweer zo’n 47 jaar loop ik rond op deze prachtige plek die we de aarde noemen. Tijdens deze jaren ben ik vaak in gesprek geweest met mensen die zochten naar zingeving. Er wordt dan vooral gezocht naar een zinvolle invulling van het uiterlijke bestaan.
Waarom we hier op aarde zijn, heeft daar maar weinig mee te maken. Wij mensen hebben allemaal maar 1 echt doel en die is voor iedereen hetzelfde. Namelijk: ontwaken, ook wel ascenderen genoemd. Het is nu tijd geworden dat we met z’n allen wakker worden uit onze collectieve menselijke droom.

Ik voel hierin echt een groot verlangen om dit niet alleen zelf, persoonlijk te bewerkstelligen, maar om tijdens mijn reis anderen mee te nemen. Ik wandel met de deelnemers mee en sta er niet boven. Ik ben dus geen 'verlicht meester', maar werk vanuit mijn innerlijk weten. Dankzij mijn jarenlange ervaring in het begeleiden van mensen kan ik veel in beweging zetten, wat in beweging mag komen.  

Vroeger ben ik opgevoed met het beroemde motto: ‘doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg’ en dit werkt nog steeds in mij door. Dit betekent dat de lessen ook geaard en praktisch zijn. Ik nodig deelnemers uit om echt dagelijks aan de slag te gaan met het doel waar ook zij voor gekomen zijn op aarde.

Waarom moeten mensen bij jou zijn?
Graag laat ik anderen aan het woord om deze vraag te beantwoorden:

Sophia Dijkgraaf: ‘Irene is een mooi en prettig mens die goed de verbinding tussen hemel en aarde weet te maken en van daaruit lesgeeft. Ze is wijs en weet haar kennis en ervaring goed over te brengen en te delen met de groep. Ze laat iedereen in zijn of haar waarde en heeft respect voor ieders weg. De groep bestaat uit bijzondere mensen die ook buiten de lessen contact met elkaar heeft. Het is fijn en mooi dit leerproces met elkaar door te maken. Ik ben enorm gegroeid door de lessen.'

Ivy Hasnoe: ‘De aangename warmte waarmee Irene iedere uitspraak, gevoel, inzicht, belemmerende gedachten of gebeurtenis in het licht weet te ontvangen en te filteren - met nota bene beide voeten op deze aarde - vind ik van bijzondere kwaliteit. Deze geborgenheid is voor mij van essentiële waarde. Dankjewel lieve Irene!’

Nathalie Arama: ‘Irene's liefdevolle manier geven de lessen opvulling door geleide meditaties, waardevolle informatie uit verschillende dimensies en de intens mooie spirituele voltrekkingen om intenties te zetten en jezelf vanaf een hoger perspectief verder te doen laten leven. Ik voel me enorm gesterkt hierdoor.’

Merel Peels: 'Irene is een open, oprecht en krachtige betrokken vrouw!'

Wat is het verschil tussen de School voor Lichtwerkers en de School voor Ascensie?
De school voor Lichtwerkers (www.lightworker-academy.nl) is vooral voor die mensen die zich aangetrokken voelen tot de term Lichtwerk. Mijns inziens betekent dit dat wanneer je als ziel in een lichaam incarneert, je Lichtwerk als zielenopdracht hebt meegenomen in dit leven. Tijdens deze opleiding werken we veel met licht. Wanneer je dit doet, komen de donkere stukken in je persoonlijkheid automatisch naar voren. Hier wordt zorgvuldig aandacht aanbesteed. Hierdoor is de deelnemer na negen maanden dan ook echt in staat om steeds lichter en liefdevoller te zijn.

De school voor Ascensie richt zich maar op 1 doel en dat is ascensie. Wat ik met ascensie bedoel is, ontwaken. We worden wakker uit de droom dat we 'slechts' menselijk zijn en gaan ons steeds meer identificeren met het goddelijke of zielendeel in ons. We trainen onze gedachten, gevoelens, handelingen en spreken. We ervaren steeds meer Eenheid. Langzaam maar zeker maken we de overstap van de dualiteit naar de wereld van de non-dualiteit.